Kunstenaars

StanHill

Stan is een voorbeeld van een multi-talent. Hij begon zijn creatieve carrière op de kunstacademie Artibus in Utrecht als grafisch ontwerper. Ontwikkelde zich daarnaast als beeldend kunstenaar, schilder, beeldhouwer en film-tv-programma maker.

De eerste zes (6) jaar voerde hij de directie van het Nederlands Filmfestival. Hij produceerde naast de honderden infotainment series voor de landelijke omroepen, twee succesvolle grote Nederlandse speelfilms, “De Illusionist” en “De Wisselwachter”, beiden wonnen een “Gouden Kalf’ voor beste film.Meer dan twee jaar maakt hij maandelijks meerdere items voor RTV Lansingerland InZicht en heeft al bijna twee jaar een eigen maandelijkse serie genaamd, “Kunstwerk” over gepassioneerde mensen uit de wereld van de  kunsten in de ruimste zin van het woord in Lansingerland.

Als voorzitter van de Kunsttoer Lansingerland en adviserend bij diverse invullingen van culturele projecten in Lansingerland, worden zijn kwaliteiten als conceptdenker en het in de markt zetten van evenementen zeer gewaardeerd.

“Ik voel mij zeer betrokken bij de ontwikkelingen van het kunst- en cultuurklimaat in Lansingerland. In de 35 jaar zijn mijn werken altijd in beweging geweest, op zoek naar nieuwe vormen en ontwikkelingen, vernieuwingen in materialen etc.

Monique van der Mije

Na een carrière in de levensmiddelen industrie en de geboorte van mijn zoon, heb ik de ruimte genomen om mijn creatieve kant verder te ontwikkelen. In 2009 studeerde ik af aan de Fotoacademie Amsterdam met het werk ‘A short search’ waarin de grens tussen fotografie en film wordt opgezocht.

Na de academie heb ik samen met twee collega fotografen in 2010 Het Blauwe Uur, platform voor de verbeeldende fotografie opgericht.

In mijn fotografisch werk zijn heden en verleden samengebracht in de serie ‘Dreamscape’ waarin ik studio stillevens maak met gekweekte natuur en levensmiddelen.

Op dit moment werk ik aan een serie SculpturedNude, waarin ik de relatie tussen de puurheid van de natuur ten opzichte van de naaktheid van de natuur wil laten zien. Dit project is begin 2018 gestart en is een beeldend onderzoek naar de gesteldheid van de mossen in Nederland.

Ik vind het belangrijk dat kunst in de schijnwerpers wordt gezet en toegankelijk is en blijft voor een ieder. Van kunst word je blij, het ontroert je, het kan je verdrietig maken, soms choqueren. Er gebeurt iets met je hersenen wanneer je naar kunst kijkt. Kunst brengt discussie op gang het verbind mensen die anders misschien geen verbinding zouden hebben.

StanHill
Monique van der Mije