Op 7 oktober was het zover en werd de eerste WineWolf Award uitgereikt. De Award is door StanHill in opdracht van de WineWolf Foundation gemaakt.

De tijdspanne was heel kort. Wij hebben het proces achter de schermen kunnen volgen en tot op de laatste dag was het spannend of de deadline gehaald zou worden. Maar het eindresultaat loog er niet om. Wat is de WineAward en wie is Lotte Wolf?

Lotte Wolf overleed op 11 september 2018 op 32-jarige leeftijd. 

Vinoloog Lotte Wolf overleed in september onverwacht op 32-jarige leeftijd. Ze presenteerde eerder in 2018 drie wijnen onder haar eigen label, Touch of Dutch. Deze wijnen maakte ze vanaf 2016 in het Zuid-Afrikaanse Swartland. Lotte ontdekte haar passie voor wijn tijdens een wereldreis. Ze was 18 jaar. Wolf werkte zich op tot sommelier in diverse toprestaurants, zoals Oud Sluis. Het voormalige driesterrenrestaurant van Sergio Herman. Naast wijnmaker was ze afgelopen jaren wine-director bij Bridges, het restaurant van hotel Sofitel Legend The Grand en schreef ze columns voor Misset Horeca.

Lotte Wolf was een inspiratiebron voor velen, en ‘wine director’ is dank zij haar een bekende titel geworden. Een breed begrip dat alles omvat wat met wijn in de gastronomie te maken heeft: reizen, beleven, proeven, selecteren, leren, adviseren én het overdragen van kennis en ervaring aan gasten en collega’s. The WineWolf Foundation heeft zich ten doel gesteld om dit gedachtegoed in stand te houden en voort te zetten. Daartoe heeft de Foundation onder meer de WineWolf Award in het leven geroepen, een onderscheiding voor iemand wiens werk, positie en betekenis op gastronomisch wijngebied overeenkomsten toont met hetgeen Lotte kenmerkte en betekende.

Hoe eervol is het als je deze opdracht mag uitvoeren. Het bestuur van KCDW is trots dat deze “Wolvin” en haar “kinderen” op het Lansingerlandse CultuurEiland het eerste levenslicht heeft gezien.


Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *